Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie

de Ligia Bxl in Torturi, 14 Feb 2011 | 7530 vizualizari

 

Dedic acest tort cu ocazia unei zile importante,celor ce se iubesc,iubiti-va mult(si nu in ultimul rand i-l dedic sotului meu drag:)))))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • o ceasca de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri ulei
  • o cutiuta de iaurt
  • 4-5 linguri de faina
  • o jumatate de plic de praf de copt
  • un plic de crema de vanilie dr.oetker+cirese din compot
  • ptr ornat floricele,frunzulite,bomonele si ciocolata
  • ptr insiropat sucul de la un compot de cirese
  • glazura de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie:

Se bat albusurile bine spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine toate. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca faina incet sa nu se lase compozitia. Se toarna compozitia in forma de inima care a fost unsa cu ulei si se pune si foaie de copt. Se da la copt si se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Se face crema dupa prospectul plicului(am ales o crema care se face la rece,foarte rapida), apoi se taie blatul in doua parti, se insiropeaza fiecare parte, se pune crema si cirese, se asambleaza apoi la final se glaseaza cu o glazura de zmeura si se orneaza la alegere. Se da la rece. Sa aveti pofta alaturi de cel(cea)drag:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima de cacao cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat pufos si crema de cacao